.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

.

.

.

.

Tiger telah dirakam sehingga 6 meter panjang jerung bTiger telah direkam sehingga 6 meter panjang tetapi 5.5 meter adalah maksimum yang lebih normal dan 3.5 purata.

Tiger sering dipanggil 'tong sampah' atau 'Hyaena' laut kerana ia akan memakan apa saja. Pemisahan di Sharks Natal Lembaga jerung yang dibunuh di jaring perlindungan pantai mandi, sering menunjukkan kandungan perut aneh seperti tin timah dan sampah lain. Seperti jerung Bull, mereka sering dijumpai dalam air keruh di mulut sungai-sungai besar. Banyak yang dibuat daripada penemuan-penemuan manusia yang sangat occaisional di Tigers dibedah di Natal Sharks Board. Bahawa 'temuan' ini berlaku agak benar tetapi tanda-tanda bahawa ini adalah sisa-sisa orang yang tenggelam dalam sungai-sungai besar atau orang-orang yang diserang, dibunuh dan sebahagiannya dimakan oleh buaya. Walaupun jerung harimau menunjukkan sama sekali tidak ada minat pada penyelam skuba sebagai sumber makanan, buaya kita melihat manusia seperti 'MacDonalds pada kaki' kerana mereka melihat antelop dan lembu sebagai sumber makanan biasa.ut 5.5 meter adalah maksimum yang lebih normal dan 3.5 an purata.

Jerung harimau menunjukkan jalur yang berbeza pada tubuh yang memberikan spesies nama itu. Ia sering dinyatakan bahawa Harimau melepaskan jalur ini kerana mereka menjadi matang tetapi kita tidak melihat tanda-tanda ini berlaku walaupun dengan 'kami' 5 meter jerung.

Harimau yang kita lihat di selam ini biasanya disertai dengan banyak jerung Blacktip (Charcharhinus limbatus). Jerung cantik ini - lancar aerodinamik, jalur cahaya di bawah sayap mereka, perenang yang sangat pantas dan sangat mudah ditarik untuk ditonton dengan Harimau. Terdapat protokol yang sangat jelas yang terlibat dalam interaksi mereka. Harimau besar akan menyerang dan makan dengan Blacktip. Walaupun Harimau pelayaran mengelilingi para penyelam pada kelajuan yang agak perlahan seperti Perang Dunia Satu Battleship, Blacktips bergerak cepat melewati dan sekitar Harimau seperti melindungi Destroyers - walaupun kelajuan mereka mungkin untuk menjaga gigi Tiger. Apabila kita mempunyai sejumlah besar Blacktips dan Harimau yang agak kecil (kira-kira 3.0 meter) protokol berubah dan kami mempunyai panggung pusat Blacktips dengan Harimau yang berenang di sekeliling kumpulan.

Shark harimau yang lebih kecil - sehingga 3.0 meter - mempunyai rahang bawah yang (apabila diekstrak) dapat dengan mudah dipintal dengan tangan. Pada peringkat ini, kita perhatikan bahawa Harimau memakan spesies ikan biasa dan jerung kecil. Apabila seekor Tiger mencapai 4 meter, rahangnya berkali-kali tebal dan benar-benar pepejal. Pada peringkat ini, Tiger boleh mengetuk melalui makanan kegemarannya - seekor kura-kura-kura seperti yang anda atau saya boleh menggigit melalui burger MacDonald itu.

Harimau tidak menunjukkan tingkah laku 'agresif' daripada jerung Bull tetapi ukuran dan kuasa terkawal yang jelasnya cukup mengesankan.

..Stephane Harge Video jerung harimau

Where to see them

Ponta do Ouro Oktober - Mei pada Pinnacles. Selalunya dilihat apabila kita memasuki air kira-kira 10 meter. Harimau yang lebih besar boleh dilihat lebih jauh di kawasan jerung Bull.

Aliwal Shoal  Hampir 100% rakaman video Tiger Shark Afrika Selatan yang anda lihat di National Geographic, Discovery Channel atau Blue Planet dan kebanyakan imej pegun profesional yang anda lihat diambil di Aiiwal Shoal. The Tigers adalah malu-malu di hadapan penyelam dan jarang dilihat sebelum kita memulakan penyelaman bait kita untuk menarik mereka. Harimau dilihat sepanjang tahun tetapi penampakan terbaik adalah semasa bulan-bulan musim panas yang hangat terutama bulan Februari hingga April.

 Lihat video menyelam Tiger kami.

Ini adalah selaman hanyut hanya 8 - 10 meter, pencahayaan yang sempurna untuk video dan masih jurugambar.

Keterlihatan biasanya baik dengan purata 15 -20 meter tetapi kami berhak untuk membatalkan rancangan yang dirancang pada kesempatan yang jarang berlaku yang penglihatan kurang 10 meter.

Dari Januari - Jun, jerung matang yang lebih besar adalah norma. Jerung ini, kebanyakannya 4 meter ditambah, lebih berhati-hati daripada spesimen yang lebih muda tetapi dengan sekumpulan penyelam yang tenang, mereka sering datang mendekati hampir satu meter atau lebih penyelam. Jun-Disember menawarkan haiwan yang lebih kecil biasanya.

Pengalaman ini menggantikan dua selaman konvensional dengan bayaran tambahan sebanyak Euro 95 seorang.

 

Pinnacles terkini kami, Mozambique menyelam September 2017 Click

Tarikh Safari...Harga dan Butiran

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris