.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

Jerung paling berbahaya di perairan pantai. Jerung besar, mereka rata-rata 2.5 meter, mereka mempunyai rahang yang sangat berkuasa dan memberi makan pada jerung, walaupun Zambezis kecil, penyu, ikan dan burung laut. Mereka boleh dan lakukan ada di kawasan yang lebih rendah daripada kemasinan biasa. Mereka mengembara jauh ke sungai-sungai yang lebih besar serta ke Lake St Lucia apabila ia dibuka ke laut.

Ia tidak biasa untuk pembunuhan jerung Bull di Natal Sharks Board untuk menghasilkan sisa manusia walaupun dipercayai bahawa ini hasilnya terutama dari mangsa tenggelam yang dibasuh ke sungai ke laut daripada serangan terhadap manusia yang hidup. Perairan keruh adalah menghantui kegemaran ikan hiu Bull untuk mencari 'makanan percuma'.

Serangan terhadap manusia hidup adalah jarang tetapi menunjukkan pencerobohan yang melampau adalah perkara biasa. Hiu ini biasanya akan mengelilingi penyelam atau, lebih-lebih lagi penunggang ikan, perlahan-lahan menyambung bulatan. Akhirnya terdapat serangan mengejek dengan jerung yang berenang langsung di penyelam, melayang di saat yang terakhir, sering dengan penangkapan ikan spearfisherman sebagai hadiah.

 

Di mana untuk melihatnya

Ponta do Ouro  Dari bulan Oktober hingga Mei di Terap Pinnacles. Sesetengah spesimen besar yang, di perairan yang jelas, suka melakukan trik kegemaran mereka berenang secara langsung di penyelam dan mengalihkan perhatian pada saat terakhir. Jika itu tidak menarik perhatian anda, anda tidak mempunyai imaginasi!

Protea Banks  Sepanjang tahun tetapi penampakan terbaik adalah Oktober - Mei.

Aliwal Shoal  Penglihatan tidak lazim tetapi berlaku terutamanya di Reef Castle atau semasa menyelam jerung kami.

Pinnacles terkini kami, Mozambique menyelam Click

Tarikh Safari...Harga dan Butiran

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris