.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

.

.

.

Mencapai panjang 2.5 meter dan dengan cara berenang yang sangat aktif, pesat dan dengan bentuk torpedo itu, hiu Blacktip adalah haiwan yang mengagumkan. Mereka ditemui dalam jumlah besar di Aliwal shoal - sehingga 20 individu pada satu-satu masa -during hiasan yu Tiger kami.

The Blacktip mempunyai moncong menunjuk panjang yang mempunyai tanda-tanda putih yang indah di atasnya. Mereka kadang-kadang melompat dari laut melayang sebelum terhempas ke dalam air.

Apabila harimau besar hadir, Blacktips bersandar tiba-tiba meretas sebagai peringkat tengah daun harimau. Menariknya, kami mendapati bahawa dengan Harimau 3.5 meter yang lebih kecil dan sejumlah besar Blacktips 2.5 meter, perubahan senario ini. The Blacktips tinggal di tengah kumpulan dengan Harimau di luar kumpulan itu. Ia kemudiannya Harimau yang memilih seketika apabila sesuatu yang menarik minat mereka, untuk berenang dengan penuh kejahatan melalui kumpulan Blacktips.

Interaksi antara spesies hiu ini menarik. Blacktips yang berkuasa tinggi, mempercepat pergerakan Harimau kuat dan badan mereka yang sangat besar mencadangkan jam di gymnasium dan steriod liberal dalam rakan sejawat manusia.

..Video Blacktip saya oleh Stephane Harge

 

Di mana untuk melihatnya

Ponta do Ouro Oktober - Mei pada Pinnacles.

Aliwal Shoal  12 bulan dalam tahun ini terutamanya dalam hubungan dengan hiasan jerung bait kami.


Pinnacles terkini kami, Mozambique Click

Tarikh Safari...Harga dan Butiran

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris