.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

.

Hiu Requiem ini adalah pelagis laut dalam. Sebaik sahaja dilihat, ia tidak akan disalahartikan untuk mana-mana jerung lain. Ia panjang (sehingga 3.8 meter) badan langsing adalah biru mendalam yang indah di atas, biru yang lebih terang di sisi memudar ke putih pada bahagian bawah badan. Ia adalah moncong panjang dan berbentuk mata dengan mata yang besar. Siripnya sangat panjang.

Mod renang normal yu biru kelihatan lesu tetapi mereka mampu meletup laju dengan cepat apabila diperlukan. Mereka mempunyai reputasi melayang mangsa mereka dengan mulut terbuka sebelum melorot ke serangan. Ia memberi makan terutamanya kepada mangsa, ikan, sotong, gurita, udang galah, schrimp dan jerung kecil.

Walaupun ia adalah salah satu daripada jerung yang paling banyak di lautan kita, tangkapan tahunan yang besar oleh manusia antara 10 dan 20 juta Jerung biru mesti menyentuh ketegangan besar pada penduduk. Beruntungnya mereka mempunyai tenggelam yang besar sehingga 130 anak anjing dan sangat cepat berkembang tetapi 20,000,000 ditangkap setiap tahun ????


Pinnacles terkini kami, Mozambique menyelam Click

Tarikh Safari...Harga dan Butiran

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris