.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

.

Kebanyakan buku rujukan memberitahu kita untuk melihat dengan teliti pada lekapan di kepala utama untuk mengenal pasti Geat Hammerhead. Bukan necassary !! Apabila anda melihat Hammerhead dengan sirip punggung yang pertama (yang satu di punggungnya !!) yang kelihatan begitu tinggi yang anda fikir seorang anak berusia 6 tahun menarik dia ... anda melihat sebuah Hammerhead Besar .. dan mereka besar.

Individu spesies ini telah diukur dengan tepat di lebih daripada 6 meter panjang. Ini lebih panjang daripada hiu Great White atau Tiger terbesar. The Great Hammerheads yang kita lihat biasanya lebih 3.5 - 4.0 meter yang sudah menjadi hiu besar.

Tidak seperti Hammerheads Scalloped, kita tidak pernah melihat kumpulan Great Hammers tetapi biasanya satu, kadang-kadang dua bersama-sama. Mereka jarang dilihat cetek, biasanya lebih kurang 20 meter. Juga mereka jarang mengelilingi penyelam sebagai Scalloped seolah-olah suka melakukan, tetapi sebaliknya lulus dengan majestically oleh kami.

Mereka 'Ampoules of Lorenzini' sangat maju dan ditemui betul-betul di 'hammerhead'. Mereka berenang perlahan-lahan di atas pasir, mengayunkan kepala mereka dari sisi ke sisi sama seperti seorang prajurit dengan pengesan lombong dan menggunakan teknologi yang sangat serupa. Dengan cara ini, mereka mendapati sinar yang dikebumikan di dalam pasir dan memakan mereka dengan rasa tidak puas hati terhadap sinar matahari.

Pinnacles terkini kami, Mozambique Click

Tarikh Safari...Harga dan Butiran

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris