.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

.

Hiu yang tidak dapat dinafikan ini dilihat secara occasional pada Aliwal Shoal tetapi ia berada di Ponta do Ouro yang dapat melihat sekolah-sekolah besar dari mereka. Mereka biasanya mencapai panjang 3.5 (Maximum 4.0) meter dan mereka makan ikan cephalopod dan krustasea tetapi juga jerung lain dan sinar kegemaran mereka.

Mereka 'Ampoulae of Lorenzini' sangat baik dibangunkan dan didapati betul-betul di 'hammerhead'. Mereka berenang perlahan-lahan di atas pasir, mengayunkan kepala mereka dari sisi ke sisi sama seperti seorang prajurit dengan pengesan lombong dan menggunakan teknologi yang sangat serupa. Dengan cara ini, mereka mendapati sinar yang dikebumikan di dalam pasir dan memakan mereka dengan rasa tidak puas hati terhadap sinar matahari.

Di Ponta do Ouro antara bulan November dan Mei, kita melihat sekolah-sekolah besar Scalloped Hammerheads yang bergerak di sekitar kedalaman kira-kira 5 meter yang benar-benar mengabaikan penyelam melakukan kemasukan ke belakang dan mendapati diri mereka dikelilingi oleh bilangan uncal yang besar.

Selalunya kumpulan kecil 10 - 20 Scalloped Hammerheads yang tidak di transit, datang lebih dekat (kira-kira 20 meter) pendekatan dan berenang dan kadang-kadang melalui sekumpulan penyelam.

Ada sesuatu - mustahil untuk menjelaskan kepada orang-orang yang tidak menyelam dengan jerung ini - yang sangat menggembirakan tentang Hammerheads. Dalam gambar seseorang mempunyai gambaran yang mengagumkan tetapi di dalam air dengan mereka, entah bagaimana mereka tahu bahawa bentuk pelik mereka berfungsi sebagai kelebihan yang berbeza terhadap jerung lain. Satu menyelam dengan Hammers dan anda akan memahami dan tidak pernah melupakan pengalaman.

Pinnacles , Mozambique menyelam September 2018 Click

Tarikh Safari...Harga dan Butiran

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris