.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Ikan hiu ini dianggap sebagai hiu terpantas di lautan yang kerap menjelajah sepanjang 35 km / jam dan mencapai semburan 80 kms / jam. Badan mereka sangat hidrodinamik dengan moncong panjang, kon. Mereka adalah warna ungu yang mendalam di atas lulus ke perak di tepi dan putih di bawah. Mereka mencapai panjang maksimum 4 meter dan berat 500 kg.

Shortfin Mako adalah pelagik yang sering mengikuti arus lepas pantai yang hangat seperti yang mereka lakukan di Wilayah Cape Afrika Selatan pada bulan-bulan musim panas kami (Oktober hingga akhir bulan April). Diet mereka terdiri daripada Cephalopods (sotong, sotong) dan ikan bony. Gigi tidak bergigi yang bergerigi untung juvana yang lebih besar, lebih luas, gigi triangulasi pada haiwan yang lebih tua yang membolehkan mereka mengambil ikan belulang, ikan lumba-lumba, ikan tuna dan tuna besar.

Seperti ikan hiu Great White, Shortfin Mako mempunyai sistem peredaran darah 'panas' yang membolehkan ia menjadikan otot 'kuasa' utama beberapa darjah di atas suhu air di sekeliling yang membolehkan pecutan di bawah air yang besar dan ia legenda 9 meter meleleh keluar air.

Pinnacles terkini kami, Mozambique Click

Tarikh Safari...Harga dan Butiran

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris