.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

10 hari 9 nyanyian hiu menyelam dan hidupan liar Safari

Safari Tarikh Butiran


Hari 1 Sabtu


Berlepas Rumah


Hari 2 Ahad


Tiba di Durban, Afrika Selatan. Perjalanan dengan jalan ke hotel kami di Hluhluwe

 


Hari 3 Isnin

Sarapan pagi awal kerana kami ingin menangkap haiwan yang keluar untuk memberi makan pada lawatan kami ke Hluhluwe / Umfolozi National Park. Singa, Gajah, Badak (Hitam dan Putih), Hippos, Buaya, Leopards, dan lain-lain. Bufflalo, semua antelop, Hyena, Zebra - bahkan 3 spesies Dung Beetle yang berbeza! Hluhluwe/Umfolozi

Selepas lawatan 'Big 5' kami, kami akan memandu dengan mudah ke Sodwana Bay di pantai Zululand.

 


Hari 4 Selasa

Selepas sarapan pagi, kami melangkah ke sempadan Mozambique dan ke Ponta do Ouro。

Ponta adalah kecil dan tempat perlindungan yang menyenangkan dari 'dunia nyata'. Satu-satunya hujah sebenar yang pernah kita dengar di sini adalah antara restauranteurs ke atas yang mempunyai Udang Harimau terbesar dan segar dan kerang ..... syurga !!

Kami akan melakukan satu penyelaman terumbu pada ketibaan di Ponta, sebaiknya pada 3 terumbu karang. Ini adalah terumbu karang sepanjang 24 meter dengan banyak untuk dilihat. Ia adalah menyelam pengenalan yang juga memberi kami peluang untuk memastikan bahawa semua penyelam mempunyai pengalaman yang cukup untuk menyelam dengan jerung Bull esok.


Hari 5 Rabu


Dua selaman di Ponta do Ouro. Kawasan ini hanya tersebar sejak pertengahan tahun 90an kerana ia telah menjadi zon perang dari awal 70-an sehingga masa itu. Terumbu baru ditemui secara teratur dan kami dapat menyelam di terumbu karang praline yang asli. Kawasan ini Mozambique juga terkenal dengan Mantas, Paus, dan, di beberapa terumbu yang lebih dalam, hiu besar ( jerung Hammerhead (Sphyrna lewini), jerung Harimau, Bull shark (Carcharhinus leucas) dan ini adalah masa tahun untuk banyak jerung besar ini ..

Pada tahun ini dengan sejumlah besar jerung di Pinnacles Reef dan pelbagai spesies - Januari / Mac melihat enam spesies yu besar dalam menyelam tunggal tidak luar biasa - jadi kami biasanya melakukan menyelam Pinnacles awal pagi dan terumbu karang menyelam kedua. Ini, tentu saja, yang diputuskan oleh anda, penyelam.

 

 


Hari 6 Khamis

Dua lagi menyelam di Ponta do Ouro .... Pinnacles sesiapa? Terdapat banyak terumbu lain yang terdapat di Ponta. Kegemaran Brian adalah '3 Sisters'. Pada masa 25 meter adalah terhad selepas menyelam di dalam Pinnacles tetapi sistem kecil 3 singkapan batu diliputi dalam pelbagai jenis karang dan penuh dengan hidupan ikan. Ia adalah salah satu terumbu terbaik untuk mencari Hawkfish Longnosed yang sukar ditemui, pasir di sekitar mempunyai Taman Eels dan Mitra udang / Goby, terdapat banyak spesies Moray termasuk Honeycomb besar yang hanya suka berinteraksi dengan penyelam. Ini adalah salah satu terumbu yang anda perlu menyelam.

 


Hari 7 Jumaat

Dua lagi selaman di Ponta do Ouro.


Hari 8 Sabtu


Dua penyelaman terakhir kami di Ponta do Ouro dan kemudian 4x4s menunggu untuk membawa kami kembali ke sempadan Afrika Selatan. Selepas formaliti sempadan ringkas, ia menuju ke tapak Warisan Dunia St Lucia Wetalnds Park

 


Hari 9 Ahad

Perjalanan pagi pagi di Lake St Lucia dengan 2,000 buaya, 800 Hippopatami dan hampir 400 spesies burung termasuk lambang serantau kami, Burung Ikan Afrika.

Pada sebelah petang, kami memandu ke selatan untuk Aliwal Shoal untuk penyelam melakukan Safari 14 hari menjatuhkan anda di lapangan terbang Durban dalam perjalanan. Atas sebab ini, rumah penerbangan anda harus pergi selepas 17h00 (Emirates ideal) atau anda akan diwajibkan untuk bermalam di sebuah hotel berhampiran lapangan terbang.

 


10 hari Isnin

Tiba pulang ke rumah.


Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris