.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

.

Hluhluwe / Umfolozi dan St lucia membezakannya sebagai Taman Permainan tertua di Afrika yang telah diisytiharkan pada tahun 1895. Sejarah Hluhluwe sebagai kawasan pemuliharaan, bagaimanapun, adalah lebih tua sebagai permainan dilindungi di kawasan ini sejak awal tahun 1800-an sebagai memburu peribadi simpanan Zulu Kings Shaka dan Cetshwayo.

Hluhluwe / Umfolosi meliputi kawasan seluas 96,000 hektar. Pada tahun 1960-an, Badak Putih hampir pupus di Afrika Selatan dengan hanya 500 ekor haiwan yang semuanya dilindungi di Hluhluwe. Begitulah kejayaan Projek Pemuliharaan Badak Putih di sini bahawa setiap tahun, lebihan Badak Putih ditangkap di Hluhluwe dan dihantar ke kawasan pemulihan di Afrika Selatan dan beberapa negara Afrika lain. Afrika Selatan sendiri kini mempunyai lebih daripada 6,000 White Rhino.

Walau bagaimanapun, kerja Hluhluwe masih tidak dilakukan kerana Badak Hitam di seluruh Afrika telah menyaksikan penurunan itu daripada 14,000 kepada hanya 2,550 haiwan dalam tempoh 10 tahun yang lalu. Sekali lagi Hluhluwe berada di barisan depan pertempuran untuk memelihara haiwan mulia ini. Lebih 20% populasi Badak Putih dan Putih kini berada di taman ini.

 

Walaupun terkenal kerana ia bekerja dengan Rhino, taman ini juga rumah kepada pelbagai jenis haiwan asli- Lion, Cheetah, Leopard, Elephant, Buffalo, Hyaena, Jackal, Warthog dan semua antelop lokal memanggil rumah ini dan kami berharap untuk melihat sebanyak mungkin dalam lawatan kami.

Untuk lebih mencabar, selepas berakhirnya dua minggu penyelaman Safari Anda, Discovering Africa boleh mengaturkan untuk anda, empat hari berjalan Safari di Taman yang diiringi oleh pengawal bersenjata. Semua bekalan dibawa dalam ransel, satu tidur di bawah bintang-bintang dan setiap trailis dijangka berdiri pengawal untuk menontonnya setiap malam. Jangan bimbang, bila jam tangan anda, anda tidak akan berjuang untuk terus berjaga-jaga dengan bunyi singa dan bingkai hyaena di sekeliling anda.

Jejak ini adalah terhad dalam bilangan untuk mengurangkan kesannya di taman supaya tempahan yang baik adalah penting.


Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 Discovering Africa Safaris