.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

.

Bagi penyelam berpengalaman, Protea Banks dengan mudah boleh menjadi 'menyelam seumur hidup', tetapi bukan untuk semua orang.

Protea terletak 7 km di luar pesisir, arus boleh beberapa knot, ombak tidak biasa dan menyelam agak mendalam ditambah anda sering mempunyai sejumlah besar jerung yang sangat besar. Tetapi jika anda terpulang kepadanya - ini adalah menyelam untuk anda !!

Masa terbaik untuk menyelam Protea adalah Januari hingga Mei / Jun. Ia paling terkenal kerana ia Tiger shark, Bull sharks Hammerheads tetapi kita juga kadang-kadang melihat jerung tembaga, jerung Thresher dan Mako.

Keperluan minimum untuk Protea: -

Kelayakan membenarkan selaman menjadi 40 meter.

Sekurang-kurangnya 50 menyelam lebih baik termasuk menyelam beberapa tekanan.

Semua penyelam mesti membawa pelampung penanda permukaan. Penyelam yang bersentuhan dengan kumpulan utama boleh sukar dicari di permukaan tanpa menggunakan pelampung penanda.

Nitrox tersedia dan kami mengesyorkan penggunaan EAN 32 dan untuk selaman terhad kepada 35 meter. Penyelam yang belum mempunyai kelayakan Nitrox dijemput untuk melakukan kursus pada hari pertama kami di Aliwal dan melakukan penyelaman kelayakan mereka pada Protea- sesuatu untuk menarik perhatian pasangan anda dalam buku log anda !!

Amaran: -

Oleh kerana pengendali menyelam tempatan yang kami rasa tidak mempunyai prosedur untuk menyelam Protea Banks ke standard keselamatan kami, Discovering Africa hanya akan menawarkan penyelaman di Protea Banks dengan pengaturan khas. Protea bukan menyelam yang berbahaya, ia adalah menyelam yang memerlukan perancangan dan pelaksanaan yang betul.

 

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 info@discoveringafrica.net