.

.

.

.

klik untuk melihat mod telefon bimbit


 

Greater St Lucia Wetland Park, yang mewakili tapak Warisan Alam Dunia, meliputi lebih 250,000 hektar dan termasuk St Lucia Game Reserve, Rizab Marin St Lucia, Sodwana Bay Reserve Maputaland Marine Reserve, Cape Vidal, Ozabeni, Mfabeni, Tewate Wilderness Area dan Mkuzi Game Rizab.

Terdapat lima sistem eko ​​yang berbeza di Taman termasuk pantai, hutan pasir, tanah lembap, tasik air tawar, paya bakau, bank papirus dan savannah kering. Kepelbagaian sistem eko ​​membawa kepada kepelbagaian hidupan liar yang sama termasuk 500 spesies burung, 120 spesies air tawar dan ikan estuarine. Mamalia termasuk kuda nil, gajah, kerbau, badak hitam dan putih dan banyak antelop.

Lake St Lucia sendiri adalah salah satu muara sungai terbesar di Afrika dan merupakan kawasan pembiakan bagi udang, ketam, ikan termasuk jerung Bull dan haiwan laut yang lain.

Kami akan mengadakan lawatan bot ke tasik untuk melihat beberapa daripada 800 ekor kuda nil, 1,200 buaya, beribu-ribu flamingo dan 100 ekor Ikan Afrika. Lawatan juga boleh dilakukan ke Pusat Crocodile di mana usaha sedang dijalankan untuk memastikan kelangsungan hidup buaya Kuda kerdil dan Longnosed Afrika yang terancam.

Copyright © All Rights Reserved 2004 - 2019 info@discoveringafrica.net